Bir gün bir çukur kazıp, içini su geçirmiyen basit bir malzeme ile kaplıyor ve suyunu dolduruyorsunuz. İşlem bu kadar basit.

Ama neticede, bu uçsuz bucaksız evrende bir habitat yaratmış oluyorsunuz. Günbegün, kendi emeğinizle yarattığınız bu ortamın geliştiğini, sizi içine çektiğini, sizi gururlandırdığını görüyorsunuz.

Havuz yaşamaya başlıyor, hem de inanılmaz bir hızla. En ufak bir katkıda bulunmasanız da su, dönüşümler gösteriyor, önce çevrenizdeki kuşlar boy boy, cins cins yarattığınız ortama dahil oluyorlar, kırmızı, mavi ve kahverengi pervaneler uçuşurken Nisan ayının gelmesiyle birlikte, ansızın bir gece, önce kurbağalarınız daha sonra kurbağa yavrularınız oluveriyor.

Tabii bu kadar gelişime katkıda bulunmamak imkansız. Bir gün havuz balıkları ve sucul bitkilerle haşır neşir olmaya başladığınızı fark ediyorsunuz. Öğreniyorsunuz, gözlemliyorsunuz ve yaptığınız işin hayatınızı nasıl güzelleştirdiğini, farklılaştırdığını anlıyorsunuz.



Bence, hobi havuzu ile tanışan bir insan kısa sürede iflah olmaz bir tutkuya kapılıyor. Öyle ki bu tutku kendisini ikinci bir havuz isteğine ve de o ana kadar dikkatini bile çekmemiş olan kova, küp, eski banyo küveti, kullanılmıyan su deposu gibi su tutabilecek her objeye potansiyel bir havuz gözüyle bakıyor. Buna, kış aylarında bu zevkten uzak kalmamak için evinin odasına, salonuna kovalarla küçük, şişme çocuk havuzlarıyla daha büyükçe sucul ortamlar ilave etmeyi de katabiliriz.

İşte ben, eğer başarabilirsem, bütün bu yaşadıklarımı ve hissettiklerimi burada yazıya dökmeye çalışacağım.

6 Mayıs 2013 Pazartesi

2013 NİLÜFER ŞENLİKLERİ BAŞLADI

2012 yılında 10 Mayıs da Colorado ile açılan sezon bu sene de yine Colorado ile başladı. 4 Mayıs da gelen ilk çiçek bugün 3 ledi.

Resimde yer alan bitki, Şubat ayında bazı saksıları elden geçirdiğimde, saksının dışında, ana bitkiden daha büyük bir hacimde oluşan bölümü kırarak ayırdığım kısım. En azından 3-4 saksıya bölmek gerekir iken yersizlik ve zamansızlıkdan,  üşenip, saksısız olarak, çıplak kök halinde suya bıraktığım bu bitkide açanların yanısıra 4 gonca daha sıraya girmiş vaziyette.

Diğer türlerde de yükselmekte olan goncalar gözüküyor. Geçmişin aksine, bu sene yapraklanma çok yavaş gider iken çiçeklenme oldukça hızlı başladı. İki yıldan uzun bir süredir bakım ve gübreleme yapılmamış olması da bazı ezberleri bozan bir durum.